Ignitech tcip4 säätö mobiililaitteella

Twinit, Triplet, Piikit, Protot, Spesiaalit...
Avatar
cape
club member
club member
Viestit: 1745
Liittynyt: 09. Loka 2008 08:50

Ignitech tcip4 säätö mobiililaitteella

Viesti Kirjoittaja cape »

Moi,

Laitan tännekin lyhyen jutun, kun tuli tuollainen säätö-kännykkä askarreltua. Eli kysymyksessä on vanha Microsoft Lumia 950 Windows Phone, johon on asennettu uusi käyttöjärjestelmä – Windows 11. Ei ollut ihan yksinkertainen tai vaivaton asennus, mutta kuitenkin toteutettava. Uuden käyttiksen myötä kännykkä on nyt jonkinlainen mini PC.

Kuva
Kuva

Kännykästä löytyy Windows perusohjelmia ja periaatteessa siihen voi asentaa niitä lisää. Tosin tietyin rajoituksin, mutta ne liittyvät prosessorin tyyppiin, joten ei niistä sen enempää.

Kuva

Päätavoite oli kuitenkin koko ajan saada Ignitech tcip4.exe ohjelma toimimaan mobiililaitteella. Ja tämä tavoite toteutui. Ohjelma pyörii kännykässä hienosti.

Kuva
Kuva

Noissa kuvissa ohjelmaa ei ole yhdistetty sytytysyksikköön, mutta yhteys on testattu ja hyvin toimii. Yhteyden muodostamiseen tarvitaan CH340 Serial to USB kaapeli sekä USB-c to USB-a sovitin.

Kuva
Kuva

Siinäpä se, yksinkertaistettuna.

-Sami
Laverda 1000 Jota -81, 3/4 rhythm rocket!
Avatar
cape
club member
club member
Viestit: 1745
Liittynyt: 09. Loka 2008 08:50

Re: Ignitech tcip4 säätö mobiililaitteella

Viesti Kirjoittaja cape »

Ja siltä varalta että joku Ignitech sytkän käyttäjä kiinnostui, niin tässä jonkinlainen perusohje:

Ensin tarvitaan Microsoft Lumia 950 tai 950 XL, muilla kännyköillä tämä ei toimi.

Sitten pitää ladata Windows 11 ISO tiedosto. Koko on n. 5Gt. Itse käytin Tiny11 versiota, mikä on riisuttu versio täydestä Windows 11:stä. Kaikki oleellinen kuitenkin löytyy. Latauslinkki: https://archive.org/details/tiny11a64 Tuota ISO tiedostoa ei kuitenkaan käytetä tuollaisenaan, vaan siitä puretaan install.wim tiedosto, jolla käyttöjärjestelmä asennetaan.

Seuraava vaihe ja ohjelma on WP internals. Ensin ladataan puhelinkohtaisia tiedostoja, se onnistuu suoraan ohjelmasta. Ladattavat tiedostot n. 2,8Gt. Ohjelmalla avataan puhelimen käynnistyslataimen lukitus ja sitten siirrytään massamuistitilaan. Puhelin menee tässä vaiheessa päälle ja pois päältä useita kertoja, joten hyvät hermot ovat tarpeen. WP internals löytyy täältä: https://github.com/ReneLergner/WPintern ... /tag/2.9.2

Sitten siirretään asennustiedostot puhelimeen, sen hoitaa WOA. Asennustiedoston ohessa puhelimeen ladataan joukko ajureita ja asennetaan uusi käynnistysvalikko. WOA lataus: https://github.com/WOA-Project/WOA-Depl ... a/releases

Vasta tämän jälkeen seuraa varsinainen käyttöjärjestelmän asennus. Sen hoitaa puhelin itse, se pitää vain käynnistää uudestaan ja ajaa normaali Windows asennus.

Koko prosessi vie useita tunteja ja aina on se riski, että jokin menee pieleen. Silloin puhelimen voi joutua palauttamaan Windows Phone 10 tilaan, se onnistuu Windows device recovery tool ohjelmalla. Asennustiedoston linkki: https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=525569 Periaatteessa puhelin voi olla myös lopullisesti entinen, jos jokin menee oikein kunnolla pieleen, mutta itse en sellaista tilannetta kohdannut, josta ei olisi päässyt eteenpäin. Hyvät vaiheittaiset ohjeet englanniksi löytyvät WOA projektin kotisivulta: https://woa-project.github.io/LumiaWOA/

Niin ja sitten on vielä se sarjaporttikaapeli, CH340 Serial to USB (PL2303 kaapelia en saanut toimimaan). CH340 kaapeleita saa muutamalla eurolla Kiinasta. Perus Windows ajuri (CH341SER.exe) ei toimi, koska Lumia on arm64 laite. Kaapelin saa toimimaan ftdi-arm64 ajurilla. Linkki: https://ftdichip.com/wp-content/uploads ... utable.zip Se pitää asentaa kahdesti, ensin asentuu laite, sitten tarvittava COM-portti. Itse Ignitech ohjelma ei vaadi mitään asennusta, tcip4.exe vain siirretään puhelimeen muistikortin välityksellä.

Bluetooth yhteys on vielä työn alla. Saman verran se adapteri tilaa veisi kuin kaapeli, mutta lisäisi kenties käyttömukavuutta.

Siinäpä ne perusohjeet, nyt vaan asentelemaan.

-Sami
Laverda 1000 Jota -81, 3/4 rhythm rocket!
laverdahl
club member
club member
Viestit: 22
Liittynyt: 20. Elo 2010 21:35
Paikkakunta: Mäkelä

Re: Ignitech tcip4 säätö mobiililaitteella

Viesti Kirjoittaja laverdahl »

Luin Samin ohjeet ja haluan olla lumiukko,vaikka riskit ovat suuret tähän aikaan vuodesta.Mutta kuitenkin Sami olet kyllä tosi hyvä.👍👍👍

T. Hessu
Vastaa Viestiin